"Український театр їде на фестиваль у Румунію"
30 жовтня
Український театр їде на фестиваль у Румунію

Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша візьме участь Міжнародному театральному фестивалі студій і нових форм, що відбудеться з 1 по 10 листопада в місті Пітешті.

Херсонський театр запрошено до участі з виставою «Межа або у контейнері» за п’єсою Костянтина Кеяну. Цю постановку у 2017 році здійснив режисер з Румунії Раду Гілаш спільно з постановчою групою нашого театру (художник-постановник – Ольга Гоноболіна, заслужений художник України; хормейстер – Ружена Рубльова, заслужена артистка України; музичне оформлення – Артем Філенко, Олег Коструб).

У центрі уваги – три історії поневіряння по Європах трьох українських нелегалів. Аби заради роботи дістатися Ірландії, вони готові на все – на страждання, приниження, на зречення власної національності, на підлість і навіть смерть.

У виставі піднімається актуальна тема масового заробітчанства та виїзду за кордон. Адже велика кількість громадян не тільки України, а й інших держав стають жертвами шахраїв, іноді ризикуючи навіть власним життям.

За декілька років існування вистава значно розширила свою географію і має насичену гастрольну історію. У 2018 році «Межа» отримала Спеціальну премію від журі на 29-му Міжнародному фестивалі сучасної драматургії в Брашові. У цьому ж році вистава взяла участь у Всеукраїнському театральному фестивалі «Феєрія Дніпра» (м. Дніпро) і в ІІІ Міжнародному театральному фестивалі FESTIS (Молдова, Кишинів), а у вересні 2019 року вона стала учасницею Міжнародного театрального фестивалю «Золотий лев» (м. Львів).

 

 

Український театр їде на фестиваль у Румунію