"У «Театральному дворику» розповіли про «Молоко»"
11 червня
У «Театральному дворику» розповіли про «Молоко»

У п’ятницю, 11-го червня, у «Театральному дворику» відбулась прес-конференція, присвячена Фестивалю театрів «Молоко». Він заснований в Одесі та цьогоріч пройде у Миколаєві, Херсоні і, власне, Одесі.

Фестиваль за рахунком уже чотирнадцятий. Головна його мета – популяризувати український та україномовний театр на півдні України.

Фестиваль театрів запланований на 2-7 липня. Безпосередньо у Херсоні він відбудеться з 3 по 5-те. Протягом цих днів у наш театр привезуть три вистави:

- прем’єру від театру «Ампулка» «Чуваки не святкують, або Ukrainian» режисера Максима Голенка;

- фантасмагорію «Майстер і Маргарита» Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Миколи Гоголя (режисер – з.д.м.У. Сергій Павлюк, на сцені водночас перебуватиме 100 артистів);

- комедійну моновиставу «Суперстар» режисерів Костянтина Томільченка та Олександра Братковського, авторів таких постановок, як: «Вартові мрій», «Дім таємничих пригод» та «Winterra».

Загалом участь у фестивалі візьмуть близько 20 театрів. Також працюватиме літературна сцена, а вечорами проходитимуть кінопокази сучасних стрічок.

З журналістами спілкувались генеральний директор-художній керівник Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М.Куліша, народний артист України Олександр Книга, директор Одеського культурного центру, засновник театрального фестивалю «Молоко» Михайло Журавель, директор-художній керівник Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру Артем Свистун та член журі фестивалю, режисер-постановник, заслужений діяч мистецтв України Сергій Павлюк. 

Фото: Вадим Гнідаш

 

У «Театральному дворику» розповіли про «Молоко» У «Театральному дворику» розповіли про «Молоко» У «Театральному дворику» розповіли про «Молоко» У «Театральному дворику» розповіли про «Молоко»