"«Не буває «легких» наркотиків», - Андрій Скутельник"
27 лютого
«Не буває «легких» наркотиків», - Андрій Скутельник

Історія наркозалежного Андрія Скутельника, який написав цікавий текст про своє життя, була втілена на сцені театру головним режисером, заслуженим діячем мистецтв України Сергієм Павлюком.

Ідея спільного проєкту ХОАМДТ ім. Миколи Куліша із Міжнародною антинаркотичною асоціацією виникла більше року тому. Однак, втілювати її почали наприкінці минулого року. За цей період моновистава була презентована херсонським глядачам, педагогам, працівникам поліції, учасникам 13-го антинаркотичного табору, який відбувався у Пущі-Водиці, студентам Херсонської державної морської академії.

Та вчора вперше виставу побачили підлітки – учні 9-11-х класів Степанівської ЗОШ №17 та Херсонської ЗОШ І-ІІІ ступенів №36. Вже традиційно після вистави відбувається обговорення, де глядачі можуть поділитись своїми враженнями та поставити будь-яке питання. «Це одна з кращих вистав, які я бачив», - прокоментував виставу учень однієї із шкіл. Переважно діти цікавились чому Андрій Скутельник вирішив змінити вектор життя і позбутись своєї залежності. Крім того, що учні з радістю пішли на діалог та не хотіли відпускати актора, вони підходили до нього, щоб подякувати, обійняти та сфотографуватись.

«Не буває «легких» наркотиків. Всі наркотичні речовини, так чи інакше, вбивають нас», - стверджує Андрій Скутельник, якому часто під час обговорення задають питання про вплив наркотичних речовин на людину. Моновистава «Ілюзія» - це вистава, що має важливу соціальну місію, адже в той час, коли Херсон можна віднести до міст, що знаходяться у групі ризику, театр не може стояти осторонь. «І якщо хоча б одна людина, яка побачила нашу виставу не стане наркозалежною, або вирішить позбутись цієї залежності – значить ми свою місію виконали», - наголошує генератор ідеї, директор-художній керівник театру Олександр Книга.