"«Молоко»: підсумки фестивалю"
08 липня
«Молоко»: підсумки фестивалю

З 2 по 7 липня відбувся Фестиваль театрів «Молоко». Він заснований в Одесі та цьогоріч пройшов у трьох містах – також і в Миколаєві та Херсоні.

Безпосередньо у нашому місті фестивальні вистави йшли три дні – з 3 по 5 липня. На сцені Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру відбулись прем’єра від театру «Ампулка» «Чуваки не святкують, або Ukrainian», фантасмагорія «Майстер і Маргарита» Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Миколи Гоголя та комедійна моновистава «СуперСтар».

Від нашого театру у межах фестивалю була презентована моновистава – спільний проект з Київським театром імені Івана Франка «Не плачте за мною ніколи…».

За результатами фестивалю, гран-прі отримав Івано-Франківський театр Франка, який презентував виставу «Нація». Перше місце присудили Рівненському театру ляльок за «Пливе човен, казок повен». А друге місце розділили «СуперСтар» та «Не плачте за мною ніколи».

Хедлайнером був Полтавський театр імені Гоголя. Він переміг у 2020-му і тому мав почесну місію – закрити цьогорічний фестиваль, а режисер вистави-переможниці заслужений діяч мистецтв України Сергій Павлюк був членом журі.

Фестиваль театрів «Молоко» завершився. Ще трохи, і над Херсоном замайорять прапори «Мельпомени».

Фото: Ігор Бойченко

 

«Молоко»: підсумки фестивалю «Молоко»: підсумки фестивалю «Молоко»: підсумки фестивалю «Молоко»: підсумки фестивалю «Молоко»: підсумки фестивалю «Молоко»: підсумки фестивалю «Молоко»: підсумки фестивалю «Молоко»: підсумки фестивалю «Молоко»: підсумки фестивалю «Молоко»: підсумки фестивалю