"Міжнародний день театру у херсонському храмі Мельпомени"
30 березня
Міжнародний день театру у херсонському храмі Мельпомени

У суботу, 27-го березня, відбувся плановий званий вечір із нагоди Міжнародного дня театру. По всьому світу його відзначають тисячі служителів храму Мельпомени і мільйони глядачів, задля яких і створюється театральне таїнство – вистава.

Метою званого вечора було трішки більше привідкрити завісу та розповісти гостям про театр, познайомити присутніх із роботами сучасних художників, презентувати творчі проєкти та знайти додаткове фінансування для театру (адже випуск вистав лягає на плечі працівників театру).

Ми зібрали херсонських меценатів та представників влади, спеціально для того, аби презентувати два важливі проєкти для театру зокрема, міста в цілому. «Алея зірок» з імена видатних артистів, мета якої – відзначати найталановитіших служителів Мельпомени у Херсоні, познайомити містян із іменами корифеїв та залишити  такий значущий слід в історії Херсона. Задумка, яку через брак коштів не вдається втілити у життя вже не один рік. Завдяки заходу ми знайшли фінансування для чотирьох іменних зірок і невдовзі проєкт таки стартує.

Було втілено благодійний проєкт на підтримку молодих художників – на аукціоні картин ми продали три роботи молодих митців із виставки «Мрій і дій», що наразі презентується у фойє ІІ поверху театру. Всі кошти, виручені за продаж, ми передали молодим творцям, аби вони могли й надалі розвиватися. 

У межах планового званого вечора виступали артисти театру: заслужена артистка України Ружена Рубльова, заслужена артистка України Таїсія Новачук, артистки-вокалістки Тетяна Мисак та Наталя Вишневська, балет та оркестр театру. Також уривок із вистави театру «Територія жінки» за п’єсою Братів Капранових показали заслужена артистка України Тетяна Проворова та артистка драми вищої категорії Євгенія Кірсанова у супроводі оркестру театру. Ведучим заходу був Олександр Мудрий.

Театр дав можливість глядачам відчути себе у ролі акторів та запросив на велику сцену театру, коли в залі було показано номер заслуженої артистки України Таїсії Новачук із концертного шоу «Діва». Після чого відбулась ключова подія вечора – аукціон ролей! Ми продали 10 ролей для вистави «Дванадцять стільців» за романом Ільфа та Петрова, прем’єра якої запланована на осінь 2021 року. Особливістю цієї вистави буде те, що разом із артистами на сцені виступатимуть херсонці! На виручені від продажу кошти ми зможемо підготувати гідну виставу за участі жителів нашого міста, яка буде у репертуарі театру! Слідкуйте за новинами!

Безумовно, вечір пройшов із дотриманням карантинних обмежень. Глядачі проходили повз дезинфікуючу рамку, що стоїть на вході, білетери перевіряли у всіх температуру, гостей пропускали до театру тільки за наявності масок.

 

Фото: Вадим Гнідаш

Міжнародний день театру у херсонському храмі Мельпомени Міжнародний день театру у херсонському храмі Мельпомени Міжнародний день театру у херсонському храмі Мельпомени Міжнародний день театру у херсонському храмі Мельпомени Міжнародний день театру у херсонському храмі Мельпомени Міжнародний день театру у херсонському храмі Мельпомени Міжнародний день театру у херсонському храмі Мельпомени Міжнародний день театру у херсонському храмі Мельпомени