"«Ми робимо все, аби дарувати радість нашим глядачам», - Олександр Книга"
02 березня
«Ми робимо все, аби дарувати радість нашим глядачам», - Олександр Книга

Адже, крім традиційних для театру премєр вистав, додались ще цікаві колаборації та спільні проєкти. Так, театр втілив на сцені під дахом «Ілюзію», спільно з Міжнародною антинаркотичною асоціацією. Наразі  триває активна робота над виставою «Територія жінки», у якій Брати Капранови беруть участь не тільки, як автори основного тексту, а і як камео (тобто грають самі себе). Режисером обох робіт є заслужений діяч мистецтв України Сергій Павлюк.

До Дня театру, що відбудеться 27-го березня, вперше за багато років театр ставить виставу. Спеціально для цієї події було вибрано п’єсу одного з найвідоміших драматургів світу – Вільяма Шекспіра «Дванадцята ніч, або що захочете». Працює над постановкою молодий режисер Євгеній Резніченко, який зарекомендував себе такими роботами у Херсонському театрі, як «Лускунчик» та «#Фейс-контроль».

Цього сезону вже відбулось три «Театральні кухні з Олександром Книгою» (у минулому сезоні не було жодної) на які завітали блогеркиня Анна Тільняк, письменники Брати Капранови та народний артист України, двічі екс-міністр Євген Нищук. Це були три різні за своєю суттю заходи, однак, не можна було не помітити новий, світський підхід до організації. Адже традиційними для цих подій стали нові цікаві фотозони, червона доріжка для гостей, welcom drink, сучасне музичне оформлення, дизайнерські покази тощо.

З початку 84-го театрального сезону у театрі почали активно виставлятись херсонські художники. Наразі, у фойє другого та третього поверху театру, можна побачити роботи сучасної херсонської художниці Світлани Юрєвої, що представила частину свого проєкту «Підглядано з небес». «Тут я зображую сплячих людей», - зазначає Світлана, - «Мені здається, що саме під час сну ми не граємо жодної ролі, а є справжніми і щирими. Хочу, щоб Ви побачили, скільки насправді є щастя у тих митях повсякденності». Також свої роботи презентували учні Херсонської художньої школи, яку очолює заслужений діяч мистецтв України, почесний громадянин Херсону Анатолій Сліпіч. У підбірці картин, де представили також свої роботи: Анастасія Попова, Анастасія Новікова, Юлія Косаревська, Ганна Чуєва, Ольга Пущенко, Марія Головань, Павло Білецький, Надія Геліна, Михайло Лебедєв, Тетяна Нікітіна, Юлія Полтавська, Костянтин Ястребов, Настя Лопатіна, Ірина Мартхелевич,  можна прослідкувати еротичні мотиви. Та саме з початком весни вона заграла новими фарбами, як «ода жінці». Обидві виставки вже близько місяця радують своїх глядачів, які не проходять осторонь робіт херсонських художників.

«Ми робимо все, аби дарувати радість нашим глядачам. Тож будьте активні та слідкуйте за нашими новинами», – наголошує директор-художній керівник театру Олександр Книга. І справді, Херсонський театр дивує, а події у ньому важко спрогнозувати чи передбачити, тому краще слідкувати за новинами.