""Малюк і Карлсон" у Каховці"
23 вересня
"Малюк і Карлсон" у Каховці

Мистецтво здатне зробити світ кращим. На переконання митців театру, зробити це можна, виховуючи дитину казкою, приводячи її в театр, де вона потрапляє у чарівний і знайомиться з різними казковими персонажами.

Так само думає і Херсонський академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша. 19 вересня театр завітав до Каховки. На сцені ДК «Меліоратор» відбулась вистава для дітей «Малюк і Карлсон». Режисер-постановник – Катерина Слажнєва.

У найкращому в світі будиночку на даху живе найкращий у світі Карлсон. У цьому абсолютно впевнений його друг Малюк. Карлсон, товстун і ненажера, завжди у гуморі, повний вигадок і фантазій. Дружба з цим маленьким чоловічком із пропелером на спині абсолютно змінює життя Малюка. Весела і зворушлива історія для дітей і дорослих про надзвичайні пригоди двох друзів запам'ятається надовго.

Заступник генерального директора з творчих питань Ірина Корольова розповіла про підготовку дитячої вистави:

«Вистава «Малюк і Карлсон» була створена у 2018 році як спільний україно-швецький проект, який підтримали представники Швеції. Також проект підтримало Посольство Королівства Швеції в Україні. Виставу поставив наш молодий режисер – Катерина Слажнєва, художнє оформлення здійснила заслужений художник України Ольга Гоноболіна. У виставі задіяні провідні і молоді актори. Казка користується успіхом серед малюків та їх батьків. Ми почали показувати цю виставу не тільки у Херсоні, а й у інших містах області. Ми вже були у Бериславі, Олешках, зараз приїхали до Каховки. Я сподіваюсь, що ця вистава буде мати щасливу сценічну долю».

Діти були в захваті від вистави та акторів. Вони мов заворожені спостерігали за дійством на сцені та брали участь у іграх, які влаштовували герої казки. Сподіваємось, що це не останній наш театральний візит. Далі буде…

Автор: Марина Гайворонська