"Херсонські актори показали справжню грузинську пристрасть"
19 жовтня
Херсонські актори показали справжню грузинську пристрасть

Грузинський автор, грузинський режисер, українські актори з грузинським колоритом... На сцені театру ім.М.Куліша відбулась чергова прем’єра – «Станцюй зі мною танго». Про спільний проєкт домовилися ще минулого року, коли херсонські актори їздили у Грузію на Міжнародний театральний фестиваль національної драматургії (м.Ахалцихе). 

«Ми вирішили зробити виставу за твором грузинського автора, адже у Грузії до участі у конкурсній програмі фестивалю запрошують переважно ті закордонні театри, які ставлять грузинські п’єси. Це дуже потужний меседж, я думаю, що нам в Україні теж не завадило б таким чином розвивати свою драматургію», - зазначив художній керівник театру ім.М.Куліша Олександр Книга.

Комедію поставили за п’єсою Ніно Мірзіашвілі «Станцюй зі мною танго або в Париж через балкон». З артистами херсонського театру працював грузинський актор та режисер Каха Гогідзе. Починали репетирувати ще навесні у режимі online. 

«Спочатку було трохи важко, адже так ніколи вистави не ставили. Але виявилося, що це дуже корисно. Ми попрацювали десь місяць online і коли я вже приїхав до Херсона, артисти знали текст. Нам знадобилося близько двох тижнів, аби підготувати виставу», - каже Каха Гогідзе.

До цього режисер поставив трагікомедію «H o m o   l u d e n s» у Миколаївському академічному художньому російському драматичному театрі. А тоді, як кажуть, з корабля на бал, поїхав підкорювати херсонську публіку.

«В Україні я відсвяткував свої 50. Тут розпочалась друга половина мого життя. Так що це вже близька мені країна. Народ дуже теплий, дуже щирий, гостинний. Я себе відчуваю як вдома», - ділиться режисер.

Прем’єра, хай і з заповненою на 50% залою, відбулася успішно. Віддача була не меншою, ніж за аншлагу - глядачі сміялися, емоціонували, аплодували… 

Що ж, працюємо далі. Готуємось у 2021-му представляти «Станцюй зі мною танго» на фестивалі у Грузії! А поки анонсуємо – наступного разу подивитися виставу та набратися позитивних емоцій можна буде в останній день жовтня!

 

Знімкував Вадим Гнідаш.