"Херсонська актриса візьме участь у фестивалі монодрам «Марія»"
06 вересня
Херсонська актриса візьме участь у фестивалі монодрам «Марія»

Вистава «Монолог актриси» народилась, як творчий спільний проект головного режисера Херсонського театру, заслуженого діяча мистецтв України Сергія Павлюка та заслуженої артистки України Олександри Тарновської. Історія вистави дуже специфічна, але особлива та актуальна.

Актриса розповідає історію свого життя. З одного боку – ну і що тут такого: акторів купа і в кожного з них є своя життєва драма. Однак, ця життєва історія непересічна тим, що часто нашу долю визначають обставини, а не ми самі. В даному випадку на 380 градусів розвернула долю героїні – «радянська машина», яка не знала жалю ні до кого, особливо до тих, хто говорив правду занадто голосно.

4-того вересня, коли вся країна сумувала і говорила про смерть поета «розстріляного відродження», дисидента Василя Стуса, який був знищений «радянською машиною», театр не міг не долучитись та показав виставу, яка дотична до цієї теми.

Цікаво, що проект створювався на документальній основі. Це реальна історія, справжня драма життя, яка відбулась з подругою актриси. У її житті був вибір – кохання, або самореалізація і вона вибрала перше.

Світло, звук, сценографія, костюми – все у цій виставі витончено і в міру. Заслужена артистка України Олександра Тарновська, окрім своєї акторської діяльності, вже багато років працює завідуючою трупою. Тому її глибинне розуміння акторської душі та акторської природи органічно прозвучали у цій роботі. Адже будь-яка творча людина не може без реалізації свого таланту – така вже доля творчості.

Вистава, яка побувала в трьох країнах: Німеччині (двічі), Литві (на фестивалі «Перехрестя») та в Ізраїлі – тепер візьме участь у міжнародному фестивалі монодрам «Марія», що відбудеться в Києві 5-го жовтня. Бажаємо актрисі успіху та віримо у її перемогу.