"Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон"
02 жовтня
Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон

1 жовтня у херсонському храмі Мельпомени відкрили 86/191-й театральний сезон! Яскраві декорації, тематичні фотозони, welcome drink, професійні фотографи Вадим Гнідаш, Віктор Братан та Дар'я Вєрнікова, співробітники та гості театру у святковому вбранні – атмосфера у повітрі витала творча та незабутня. 

З нагоди цієї важливої мистецької події відбулася прем’єра вистави «Криваве весілля» за однойменною п’єсою іспанського драматурга Федеріко Гарсія Лорки. «Сезон відкриваємо традиційно на День народження театру, тому що в перших числах жовтня народився Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша. Відкриваємо новою виставою грузинського режисера Кахи Гогідзе. Це драма, але красива драма», – розповів директор ХОАМДТ Олександр Книга.

Підготовка до прем’єри тривала півтора місяця. Весь цей час грузинський режисер разом із українськими артистами намагалися створити справжню іспанську пристрасть. Криваво-червоне світло, декорації з мотузок, фламенко та мелодії, що задають настрій усій виставі… Півтори години артисти тримали глядача у стані емоційного напруження і ось він – фінал… Останні слова змученої матері й аплодисменти…бурхливі аплодисменти!

«Олександр Книга запропонував минулого року поставити класику. Я одразу ж сказав – а давайте Гарсія Ларку! І ось – результат на сцені театру. Я не припиняю дивуватися, наскільки Херсонський театр особливий, і це не перебільшення. Тут професійно співають і танцюють. Працювати з артистами – саме задоволення», – поділився режисер Каха Гогідзе.

По завершенню вистави служителям храму Мельпомени подарували величезний кошик із квітами від мецената Давида Бержуашвілі.

Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон Іспанські пристрасті на сцені театру, або як відкривали новий сезон