"Директор Херсонського театру візьме участь в онлайн-конференції Євразійської театральної асоціації"
24 квітня
Директор Херсонського театру візьме участь в онлайн-конференції Євразійської театральної асоціації

Конференція відбудеться в межах Міжнародного театрального фестивалю, який мав би проходити у ці дні в Туреччині. Представники театрального мистецтва з Туреччини, України, Азербайджану, Узбекистану в режимі онлайн обговорять теперішнє положення театрів в умовах карантину.

Нині мистецтво стикнулося з новим випробуванням: як виживати в умовах карантину. Мова навіть не про важливі фінансові чинники, а про зв'язок із суспільством, який і так не завжди просто встановити. Але митці тримаються оптимістичних прогнозів і не ставляться до ізоляції як до пастки. Радше це чергове випробування власних сил і можливостей. На щастя, у цьому допомагають сучасні канали комунікації. Тепер соціальні мережі це не тільки джерело інформації чи місце для розваг. Поряд із дистанційною освітою та роботою онлайн на арену віртуальних мереж вийшло театральне мистецтво. Серед нових можливостей для митців, можна виділити такі:

-        організація робочого процесу у прямому ефірі (репетиції, читки, тренажі), що також відкриває глядачам завісу закулісного життя;

-        трансляції мистецьких заходів (театри відкривають свої архіви і демонструють записи вистав);

-        спілкування з підписниками (адже театральне мистецтво не можливе без глядачів, тому митці відчиняють віртуальні двері своїх домівок і ведуть активне життя у соцмережах, підтримуючи таким чином зв'язок із глядачами).

Ці процеси на разі є спільними для багатьох країн. Тож під час конференції будуть озвучені основні проблеми, з якими стикнулися театри, і кожен учасник поділиться власним досвідом вирішення цих проблем.